Hot Yoga 2017-07-10T13:25:40+00:00

Vad är Hot Yoga?

Det är en serie asanas från Ashtanga Yoga som utförs i 40’C rum.

Vem är den här typen av övning för?

För personer som vill ha en mer intensiv träning och för dem som vill utveckla styrka, flexibilitet och ton tillsammans med ett kardiovaskulärt träningspass.

Vilka är fördelarna med Hot Yoga?

Hot Yoga frambringar avgiftning: tung svettning sägs hjälpa till med att rensa toxiner från huden. Värmen gör det också möjligt för dig att gå djupare och säkrare in i positionerna, värmen hjälper kroppen att slappna av, förbättra andningen (som kan hjälpa de med astma) och fokuserar sinnet, vilket utvecklar bättre koncentrationsförmåga.

Ditt hjärta kan fungera på samma sätt som att göra yogaställningar i ett uppvärmt rum som det gör när du löper en mil, och du behöver inte ens lämna mattan. Särskilt i positioner när du balanserar och kontraherar dina muskler samtidigt. Ett 90-minuters pass kan bränna upp till 1000 kalorier. Sättet du sträcker och komprimerar dina inre organ och körtlar stimulerar också ämnesomsättningen så att du bränner kalorier snabbare även efteråt.

Regelbunden Hot Yoga träning kan hjälpa till att läka gamla skador och förhindra dem även i framtiden. Detta gäller särskilt för, men inte enbart ryggsmärta. Hot Yoga är också känt för att minska symtom på tillstånd och sjukdomar, inklusive diabetes, astma, högt blodtryck, depression, artrit och fetma.

Vad ska man tänka på inför passet?

Kom ihåg att dricka mycket vatten före passet under dagen, men inte den sista halvtimme före passet!

Glöm inte att ta med en vattenflaska som du kan använda under passet.

Ta en stor handduk för att täcka din matta och en liten för att torka ditt svett! En extra handduk för dusch senare kan komma väl till hands;)

För att få mer information och för att boka passet gå till Energi Hälsocenter webbsida genom att klicka på länken nedan: